بهگزارش . «ایرنا» جمال میرزایی اظهار داشت: «برنامه امسال ما نیز افزایش ۱۵ درصدی است تا بتوانیم نیاز داخلی کشور را تامین کنیم. به این ترتیب صنعت تایر با حفظ روند رشد سال گذشته شمسی، شتاب یا مجذور روند رشد تا پایان سال جاری را برابر با عدد صفر تجربه خواهد کرد.» میرزایی ادامه داد: «رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را سال سرمایهگذاری در تولید عنوان کردند که این صنعت با برآوردهای صورتگرفته ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیونتومانی، نیازمند افزایش حجم سرمایهگذاری در جهت رونق تولید و ایجاد اشتغال جدید است.»
عضو هیاتمدیره انجمن صنعت تایر ایران اضافه کرد: «اگر بتوانیم ظرفیت تولید را از ۳۰۰ به ۴۵۰ هزار تن برسانیم، میتوانیم نیاز کشور را تامین کرده و روی موضوع صادرات تمرکز کنیم.»
وی با بیان اینکه اکنون ۱۲۰ هزار تن کسری تولید داریم، گفت: «پس از تامین نیاز داخل اگر موضوع صادرات را مورد اهمیت قرار دهیم، فرصت خوبی برای رونق تولید و ارزآوری ایجاد میشود.»
میرزایی عنوان کرد: «اکنون ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در ۱۱ واحد تولیدی بزرگ مشغول بهکار هستند که چهار واحد، طرح هایی را تعریف کردهاند که هر کدام پیشرفت ۴۰ درصدی داشته است تا ظرفیت ۵۰ هزار تنی را بتوانند امسال وارد مدار کنند.»
وی با تاکید بر اینکه تامین ارز بهموقع مهمترین مشکل این صنعت است، گفت: «تامین ارز باید بهخاطر تولید پیوسته، استمرار داشته باشد و کسری در این عرصه بهکاهش مواداولیه منجر میشود. این درحالی است که منابع بانکها بهخاطر سیاستهای پولی و مالی و سیاستهای سختگیرانه بهموقع بهدست صنعتگران نمیرسد.»
عضو هیاتمدیره انجمن صنعت تایر ایران بهکاهش تعرفه واردات تایر در دو سال گذشته اشاره کرد که بهنفع واردات بود؛ درحالی که باید تعرفه صفر تا ۶ درصدی برای تولید در نظر گرفته میشد. وی خاطرنشان کرد: «این نوع تعرفهگذاری شرایط مناسبی برای تولید نیست و منجر به ایجاد رانت در واردات میشود. باید رانت از بین برود و تعرفهای اختصاص یابد تا در کشور فضای تولیدی رشد کند.»
میرزایی با اشاره بهموضوع افزایش هزینههای تولید اضافه کرد: «سال گذشته در نیمه دوم بهخاطر افزایش مواداولیه و نرخ ارز و موضوعات مرتبط با پتروشیمی و معدنی حدود هشت تا ۱۰ درصد افزایش قیمت داشتیم.»
وی تاکید کرد: «اکنون کمبودی در بازار نداریم و تولید افزایش یافته است. امیدواریم راه برای تولید بیش از این هموار شود.» بر اساس بخشنامه اخیر گمرک، از این پس سود بازرگانی ۱۶ درصدی و حقوق گمرکی ۴ درصدی بر واردات لاستیک سواری اعمال میشود.